zondag 1 mei 2011

'Van Vlees en Bloed' actrice Maaike Neuville verkoopt vegetarische producten in Gentse slager

'Van Vlees en Bloed' actrice Maaike Neuville verkoopt vegetarische producten in Gentse slager.
Maaike Neuville, de populaire Vlaamse actrice uit onder meer de televisieserie 'Van Vlees en Bloed', verkocht donderdagvoormiddag vegetarische specialiteiten achter de toonbank van de Gentse slagerij Aula in de Volderstraat. De vegetarische organisatie EVA vzw wil daarmee aantonen dat slagers hun productgamma kunnen uitbreiden met vleesvervangers.
Maaike Neuville verkocht een twintigtal verschillende producten van twaalf leveranciers op "Donderdag Veggiedag" tijdens de Week van de Slager. 'Ik houd goede herinneringen over aan mijn tijd bij slagerij Vangenechten, maar als ik mag kiezen sta ik veel liever achter een vegetarische toog', lacht ze.
'In Nederland bestaat er al een uitsluitend vegetarische slager, in België bij ons weten niet', aldus Nena Baeyens van EVA vzw. 'Natuurvoedingswinkels bieden nog steeds de ruimste keuze aan vegetarische producten, maar ook slagers kunnen op de trend van vleesvermindering inspelen en plantaardige producten aanbieden. Voor consumenten is het makkelijk dat ze in één winkel zowel vegetarische als vleesproducten kunnen kopen.'
Slagerij Aula overweegt om het vegetarisch aanbod van Maaike Neuville op te nemen in het gamma. 'Misschien wordt de slager van de toekomst gewoon een leverancier van plantaardige en dierlijke eiwitten, eerder dan een leverancier van vlees alleen', aldus Sosthenes Dekeyzer van slagerij Aula.
Uit een recent onderzoek van iVox bij 1.993 Vlamingen bleek dat één op de twee minder vlees wil eten. Bovendien koopt 37 procent van de Vlamingen regelmatig naakte vleesvervangers. Sinds mei 2009 is Gent de eerste stad ter wereld met een officiële wekelijkse veggiedag.
Op donderdag 28 april, midden in De Week van de Slager, stond dus in de Gentse slagerij Aula niemand minder dan actrice Maaike Neuville, vegetarische ster uit de TV serie Van Vlees en Bloed, achter de toonbank. Van 10.30 tot 12.30 uur verkocht zij voor de gelegenheid vegetarische specialiteiten. Ze zien er als vlees uit, maar zijn het niet. In de traditie van carrotmobbing wordt iedereen opgeroepen om dit aanbod massaal te komen kopen, zolang de voorraad strekt.
 
Maaike Neuville is de geknipte persoon voor deze actie. “Ik houd goede herinneringen over aan mijn tijd bij slagerij Vangenechten, maar als ik mag kiezen sta ik veel liever achter een vegetarische toog,” zei de actrice al eerder, ze is zelf ook vegetariër.
Sinds mei 2009 is Gent de eerste stad ter wereld met een officiële wekelijkse veggiedag. Gent is dé veggiestad bij uitstek, ook tijdens de Week van de Slager. Slagers hebben er alle baat bij om hun blote aanbod uit te breiden met vegetarische producten. In steeds meer gezinnen is er wel iemand die geen vlees eet. Als slagers lekkere vegetarische alternatieven aanbieden, wordt het een stuk makkelijker om daar je boodschappen te doen.
Naar aanleiding van De Week van de Slager en de actie van Maaike Neuville in slagerij Aula, roepen de Milieudienst en de Gezondheidsdienst van de Stad Gent alle Gentse slagers op om (meer) vegetarische producten in hun aanbod te voorzien. Slagers die al een ruim en mooi vegetarisch aanbod hebben, mogen dit gerust laten weten, zodat deze informatie verspreid kan worden. Slagers die interesse hebben om hun vegetarisch aanbod uit te breiden maar niet goed weten hoe en waar te beginnen, kunnen van EVA vzw een lijst krijgen met interessante producten en leveranciers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten