donderdag 18 september 2014

Maaike Neuville in VTM politieserie Rupel aflevering 'Liefde, liefde niets dan liefde'

 
Maaike Neuville in VTM politieserie Rupel aflevering 'Liefde, liefde niets dan liefde'


Vlaamse actrice Maaike Neuville begon haar televisiecarrière met een gastrol in de fictiereeks Rupel, nog tijdens haar studies had ze al een rol in de politieserie te pakken.

Rupel: aflevering Liefde, liefde niets dan liefde - 15 oktober 2004

Gastacteurs: An Vandeputte (Nele Somers), Joëlle Verleysen (Wouter Palfeijn), Davy Gilis (Claude), Hilde Breda (Viviaenne), Rilke Eyckermans (Bieke De Neve), Eric Van Herreweghe (Rob Palfeijn), Louis Talpe (Koen Naessens), Koen Van Impe (Bart Van Laeken), Maarten Claeyssens (Adriaan), Maaike Neuville (Lisa Tuppens), Kristof Verhassel (Carl), Michael Vergauwen (dealer).
 
Veerle De Tender en Lucas Bataillie onderzoeken een dubbele moord. De slachtoffers kwamen door messteken om het leven en worden geïdentificeerd als de studente Nele Somers en haar rijke vriendje Wouter Palfeijn.

De politie vermoedt dat passie het motief is en voelt Neles ex-vriendje Peter aan de tand. Hij ontkent de dader te zijn, maar brengt Veerle en Lucas wel op het spoor van een bende loverboys, die in Boom en omstreken naïeve meisjes verleiden en hen in de prostitutie brengen.
Lucas en Veerle willen de bende oprollen, wat betekent dat er een rechercheur undercover moet gaan.
 
Maaike Neuville (Lisa Tuppens) treffen we aan bloot bij het zwembad tijdens het naakt zwemmen, terwijl ze niets vermoedend seks heeft met de loverboys.


Maaike Neuville in VTM politieserie Rupel aflevering 'Liefde, liefde niets dan liefde'


Voor haar opleiding aan de Studio Herman Teirlinck speelde ze al met Jeugdtheater Tespikon en bij het amateurtheater de Reynaertghesellen in Leuven en in Antigone en Creditcard called life: 16 beide bij het collectief BRONKS.


Tijdens haar studies had ze al een gastrol met naaktscène in de politieserie 'Rupel'

Rupel is een politieserie (2003-2004) die werd uitgezonden door VTM en AVRO. De hoofdrollen werden vertolkt door Hilde Heijnen (Veerle De Tender), Johan Terryn (Lukas Bataillie), Tim Van Hoecke (Simon Knops), Raymond Bosschaerts (Herman Cardoen) en Veerle Dobbelaere (Roos Missiaen).

Centraal in de reeks stond de slachtofferhulp en het moeilijke samengaan van een professionele en een liefdesrelatie.

De reeks werd geschreven door Hugo Van Laere en geregisseerd door Renaat Coppens.

Cast

    Johan Terryn – Lucas Bataillie
    Hilde Heijnen – Veerle De Tender
    Anita Allara – Agente Liebens
    Michael Bauwens – Agent Michel
    Raymond Bossaerts – Politiecommissaris Herman Cardoen
    Erik Burke – Chris Chalmet
    Dominique Collet – Hilde Knops
    Jef Demedts – Miel Bataillie
    Ingrid De Vos – Valérie Sonneville
    Veerle Dobbelaere – Roos Missiaen
    Karolien de Bleser – Agente Pat
    Luc Vervoort – Politieagent Luc
    Tim van Hoecke – Simon Knops
    Mathijs Scheepers – Andy Loomans


Vaste gastacteurs

    Koen Van Impe – Bart Van Laeken
    Stef Aerts – Vic
    Gene Bervoets – Guy Van Acker
    Renaat Coppens – Ober
    Koen De Bouw – Peter Huybrechts
    Pieter Genard – Ward Vansteene
    Joris Hessels – Nick Duynslager
    Katelijne Verbeke – Frieda Rogiers

Tijdens haar studies had ze een gastrol in de politieserie Rupel

Er zijn nog altijd zeven afleveringen niet uitgezonden. Het is onduidelijk of deze nog uitgezonden zullen worden of op DVD uitkomen. Verder is onduidelijk of Maaike Neuville hier ook nog een gastrol in had.


7     1     Liefde, liefde, niets anders dan liefde     15 oktober 2004

Rupel is dan weer een politieserie die ook aandacht probeert te geven aan slachtofferhulp. Of zoals de makers zelf zeggen: “Rupel is een politieserie waarin misdaden worden opgelost door het perfect samengaan van geest en lichaam, ofwel: observatie en actie.”

Op maandag 28 september begint het tweede seizoen van Rupel op de VTM. Deze politieserie is minstens even goed als Flikken, toch lagen de kijkcijfers een stuk lager. Vorig jaar lokte het eerste seizoen slechts een gemiddelde van 466.524 kijkers en 20,8% marktaandeel. Gelukkig had de serie al de goedkeurig voor een tweede seizoen gekregen vooraleer de kijkcijfers bekend waren.

Op zoek naar hogere kijkcijfers zendt VTM Rupel nu uit op maandag om 21u. Vorig jaar liep de serie op vrijdagavond, in concurrentie met Carnivàle op CANVAS, dit jaar zal de serie (tijdelijk) de concurrentie aangaan met Lost op VT4. Ik hoop enkel dat de kijkcijfers dit jaar wat hoger liggen en dat deze serie niet lijdt onder de recente ernstige berichten over corrupte agenten in Rupel.

Op Tim van Hoecke na, is de cast van Rupel in dit tweede seizoen terug present. De hoofdacteurs Hilde Heijnen en Johan Terryn spelen dus opnieuw Veerle de Tender en Lucas Bataillie. Samen moeten ze het hoofd bieden aan een nieuwe misdaadgolf, die dertien weken lang de Rupelstreek, hun werk- en woonbasis, zal overspoelen.

Rubel is een Vlaamse politieserie van de zender VTM. De serie ging in première op 3 september 2004.

Rupel is een politieserie waarin misdaden worden opgelost door het perfect samengaan van geest en lichaam, ofwel: observatie en actie. De geest wordt vertegenwoordigd door Veerle De Tender, een vrouwelijke inspecteur die als psychologe bij de recherche is terechtgekomen. In haar functie heeft ze meer dan gewone aandacht voor het slachtoffer en slachtofferhulp.
 
Het lichaam is dat van Lucas Bataillie, een mannelijke inspecteur die snel en efficiënt tot actie komt. Behalve partners zijn Veerle en Lucas ook… partners. Zowel professioneel als privé klikt het tussen deze twee uitstekende rechercheurs Ze zijn dan ook het levende bewijs dat opposites attract.


Jan Verheyen over nieuwe misdaadserie Rupel:,,Dit is de fictie waar VTM wil voor staan''

In Rupel, de nieuwe misdaadserie van VTM, zijn niet zozeer de misdaden belangrijk, maar wel de motieven die de daders tot de misdaad drijven. Met een filmische beeldvoering en scenario's die staan als een huis, moeten hoofdacteurs Johan Terryn en Hilde Heijnen het waarmaken.
 
Programmadirecteur Jan Verheyen steekt het niet onder stoelen of banken: toen hijzelf en Bert Geenen in september vorig jaar het roer overnamen van VTM, vonden ze een aantal verrassingen: ,,Rupel was er daar één van. Maar dan wel één van de aangename verrassingen'', aldus Jan Verheyen. ,,Dat we zolang gewacht hebben om Rupel op het scherm te brengen - de eerste reeks is al vorig jaar opgenomen, de opnames voor een tweede serie zijn al volop bezig - komt omdat Rupel de nieuwe VTM belichaamt: toegankelijke, goed gemaakte, integere kwaliteitsfictie. We hadden er dan ook geen enkel probleem mee om een tweede reeks te bestellen, zonder dat we kijkcijfers van de eerste reeks hadden.''

Frisse acteurs

Met Johan Terryn en Hilde Heijnen in de hoofdrollen koos het jonge productiehuis Conception voor een stel acteurs ,,die de mensen nog niet beu gezien zijn'', maar die worden dan wel aangevuld door een nogal indrukwekkende lijst van bekende acteurs in gastrollen: ,,Dat die allemaal wilden meedoen, heeft vooral te maken met de scenario's van Rupel'', aldus Jan Verheyen. Hilde Heijnen is misschien nog niet zo'n ,,bekende actrice'', maar ze acteerde al in Blueberry Hill, Boys, Hector en Windkracht 10, en in talloze theaterstukken.

Rupel wil zich van andere politieseries onderscheiden op twee vlakken: de verhaallijnen spitsen zich niet zozeer toe op de feitelijke misdaden, maar vooral op de motieven van de daders, en meer nog op de begeleiding van de slachtoffers achteraf. Daardoor krijgt de serie een nogal intens emotioneel karakter. Dat emotioneel tintje wordt nog versterkt door het tweede verschil dat Rupel wil maken: de privé-relatie van de hoofdrolspelers Lucas Bataille (Johan Terryn) en Veerle De Tender (Hilde Heijnen) krijgt enorm veel aandacht in de serie.

,,En die privé-lijn zal de kijker zeker boeien'', aldus Ief Stuyvaert van televisieproductiehuis Conception: ,,Omdat de privé-lijnen heel realistisch zijn. Het gaat over wat jonge dertigers meemaken die hun uiterste best proberen te doen om carrière te maken, die elkaar op het werk leren kennen, die dan ook hun uiterste best doen om een beginnende relatie in stand te houden, die meteen gaan samenwonen en die later ook geconfronteerd worden met een kinderwens.''

En ook op dit vlak verschilt de aanpak van Rupel duidelijk van andere series waarin een man en een vrouw team vormen: waar we bij Recht op Recht aflevering na aflevering tergend lang moesten wachten wat het nu zou worden tussen Filip Peeters en Veerle Dobbelaere, (die in Rupel overigens de rol speelt van een lesbische wetsdokter), is het in Rupel meteen koekenbak: al na een kwartier uitzending trekt Johan Terryn in bij Hilde Heijnen, en wordt het holster afgegooid en de blouse opengetrokken. Maar net op het moment dat ze de sofa willen uittesten, moet het natuurlijk lukken dat de inspecteurs een oproep krijgen.


Episode Cast
    Johan Terryn    ...     Lucas Bataillie
    Hilde Heijnen    ...     Veerle De Tender
    Tim van Hoecke    ...     Simon Knops
rest of cast listed alphabetically:
    Anita Allara    ...     Agente Liebens
    Michael Bauwens    ...     Agent Michel
    Raymond Bossaerts    ...     Politiecommissaris Herman Cardoen
    Hilde Breda    ...     Viviaenne
    Maarten Claeyssens    ...     Adriaan
    Dominique Collet    ...     Hilde Knops
    Karolien de Bleser    ...     Agente Pat
    Ingrid De Vos    ...     Valérie Sonneville
    Jef Demedts    ...     Miel Bataille

    Veerle Dobbelaere    ...     Roos Missiaen
    Rilke Eyckermans    ...     Bieke De Neve
    Davy Gilles    ...     Claude
    Maaike Neuville    ...     Lisa Tuppens
    Louis Talpe    ...     Koen Naessens
    Eric Van Herreweghe    ...     Rob Palfeijn
    Koen van Impe    ...     Bart Van Laeken
    An Vandeputte    ...     Nele Somers
    Michaël Vergauwen    ...     Dealer
    Kristof Verhassel    ...     Carl

    Joël Verleysen    ...     Wouter Palfeijn
    Luc Vervoort    ...     Politieagent Luc


Verhaal

Een amateur die nodig zijn verschillende pogingen ondernomen om te doden door mes-cuts tieners Nele Somers en haar nieuwe minnaar Wouter Palfeijn, in de bewaring van zijn gescheiden rijke Antwerpse vader Rob Palfeijn, die zichzelf de schuld geeft voor het geven van zijn jongen te veel vrijheid. Nele's vriendin verdenkt haar ex Koen Naessens, maar hij staart Wouter en zag hem het plegen van ontrouw.

Ondanks reserveringen zijn vrouw Hilde's, jonge vader Simon Knops accepteert nu om weer te gaan undercover als Simon Peter Vermeiren, in de hoop loverboy te worden voor een Antwerpse misdaad bende die meisjes lokt in de prostitutie, maar is terug te sturen naar zijn geboortestad Boom, waar de recruiter zegt een meisje werd onlangs verloren, om te zoeken naar spijbelen blond.
 
Hij pakt gemakkelijk tot 17-jaar oude sexy Lisa Typpens, een prachtrol van Maaike Neuville, en leert Wouter was in de bende, maar wordt gedwongen om drugs te gebruiken, ziet lover-boy Claude gebrutaliseerd en wekt de toezichthouder vermoedens. Maaike Neuville (Lisa Tuppens) wordt op café lastiggevallen en aan haar borsten betast door wat jongens, waarna ze gered wordt door een loverboy.

Daarna gaat Maaike Neuville naakt in het zwembad van Rupel met de loverboys.


Maaike Neuville is nog een van die jonge Belgische actrices die het heel goed doen. Er is geen nieuwe serie of Maaike is van de partij. Ze was al te zien in Katarakt als Saartje Hendrickx. Nu is ook ze te zien in De smaak van De Keyser als de jonge Anna en in Van vlees en bloed, de nieuwe serie die op één loopt, neemt ze de rol van Anke Reyniers voor haar rekening. Haar eerste filmrol was een hoofdrol als Charlotte in De Indringer in 2005. In 2009 zal ze te zien zijn op het grote doek in Dirty Mind waarin ze Kiki zal vertolken naast Wim Helsen. De film komt in de zalen op 29 januari.

Maaike Neuville is geboren in 1983.


Maaike Neuville in erotische film

Na Lien Van de Kelder in 'The Spiral' en de nieuwe van Lars Von Trier gaat ook Maaike Neuville de internationale toer op, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De Vlaamse actrice gaat in zee met de Britse regisseur Peter Greenaway (77), die vooral bekendstaat voor zijn expliciete vertoning van seks, vrouwelijk naakt, geweld en andere vulgariteiten.

Zijn nieuwste film 'Goltzius and the Pelican' speelt zich af in 1590 en brengt enkele erotische versies van de verhalen uit het Oude Testament tot leven. Maaike Neuville speelt de rol van Isodora en flankeert naast enkele Italiaanse sterren, voormalig Antwerps stadsdichter Ramsey Nasr en de Amerikaanse acteur F. Murray Abraham, die een Academy Award voor Beste Acteur won voor zijn vertolking in 'Amadeus'.

Maaike Neuville in erotische film van Peter Greenaway

Na Lien Van de Kelder (in 'Nymphomaniac' van Lars Von Trier) krijgt ook Maaike Neuville een rol in een erotisch getinte film, nog meer bekende blote Vlaamse borsten in de cinema. De Vlaamse actrice heeft een rol te pakken in de nieuwe film van de Britse regisseur Peter Greenaway (77), meldt Het Laatste Nieuws.

Maaike Neuville speelt de rol van zwangere Isadora in Greenaways nieuwste film 'Goltzius and The Pelican Company', een film die zich afspeelt in 1590 en erotische versies van verhalen uit het Oude Testament vertelt. Ook acteur-dichter Ramsey Nasr en F. Murray Abraham spelen mee. Eerder speelde Neuvilles Clan-collega Barbara Sarafian al mee in '8 1/2 Women' van Greenaway.

Ook Vlaamse kortfilms op het Festival van de Fantastische Film in Brussel

’Welp’ en ’Labyrinthus’ waren twee mooie Vlaamse titels geweest die niet zouden misstaan hebben op de affiche van het Festival van de Fantastische Film in Brussel.  Wellicht lang geleden dat daar ooit nog een Vlaamse langspeelfilm in première gegaan.  Zelfs kortfilms van bij ons gaan er zelden in première. En toch is dat Festival van de Fantastische Film — waar men gerust nog een F voor Franstalig hadden mogen aan toevoegen — best een festival met heel veel sfeer, fantasie en kleurrijke films.  Op 11 april staat alles in het teken van de Belgische kortfilm en daar zijn ook flink wat Vlaamse titels terug te vinden.


Maaike Neuville ontdekt dat haar hele leven een leugen is als Emma in ’Naïve’ van de Franstalige filmmaakster Marie Enthoven en dat haar moeder (Marijke Pinoy) de touwtjes in handen heeft om haar een bestaan voor te schotelen waarin zowel vriend als haar vriendinnen betaald worden om te zijn wie ze zijn. Of schijnbaar zijn.  Ook met Bénédicte Bantuelle en Benjamin Ramon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten