maandag 16 april 2012

Alleen maar lovende kritieken voor nieuwe film Weekend aan Zee met Maaike Neuville


Alleen maar lovende kritieken voor nieuwe film Weekend aan Zee met Maaike Neuville

Weekend aan Zee is een romantische komedie over vier hartsvriendinnen waaronder Maaike Neuville die voor een laatste reünie naar zee gaan. Net zoals vroeger moet het een vrouwen onderonsje worden, zonder mannen. Maar sommige zaken veranderen nooit… en hun vriendschap wordt zwaar op de proef gesteld.

Karen (Marieke Dilles) verzwijgt aanvankelijk de problemen tussen haar en haar verloofde. An (Eline Kuppens) verhult de ware toedracht van haar vermoeidheid niet en neemt tegen alle afspraken in haar acht maanden oude baby mee.

Elke (Maaike Neuville) wil zich stiekem insemineren met sperma van een spermadonor waarmee ze aan zee heeft afgesproken. Dorien (Ellen Schoeters) houdt zoals gewoonlijk weinig rekening met de anderen en plant een pittige fotoreportage over hun vriendschap.

Maaike Neuville is Elke in Weekend aan Zee

Maaike Neuville volgde haar theateropleiding aan Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. In 2005 maakte ze haar filmdebuut naast Koen de Bouw en Filip Peeters in de film 'De Indringer' van Frank Van Mechelen.

Sindsdien volgden de rollen elkaar op. Maaike Neuville speelde mee in 'Dirty Mind' van Pieter Van Hees, 'Swooni' van Kaat Beels en 'Code 37 de film' van Jakob Verbruggen.

Op televisie was Maaike Neuville te zien in 'Katarakt', 'De Smaak van de Keyser', 'Van Vlees en Bloed' en 'De Rodenburgs'.

Sinds 2008 maakt Maaike Neuville ook haar opwachting in het Franstalige filmlandschap in films van jonge beloftevolle regisseurs zoals Nicole Palo, 'Get Born', en Alexis van Stratum, 'Avec ma mère à la mer'.

In september 2011 stond Maaike Neuville in de rol van Isadora op de set van de nieuwste speelfilm van Peter Greenaway, 'Goltzius and the Pelican Company'. Later dit jaar zal Maaike te zien zijn in 'Clan', een serie voor vtm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten