woensdag 27 juni 2012

Actrice Maaike Neuville: 'Mannelijke vrienden moesten eerst mijn lief zijn'


Actrice Maaike Neuville: 'Mannelijke vrienden moesten eerst mijn lief zijn'

Onlangs bracht het Nieuwsblad Magazine een interview met Vlaamse actrice Maaike Neuville, het slagersmeisje uit 'Van vlees en Bloed'. In haar nieuwe film 'Weekend aan zee' speelt ze Elke, een single vrouw die worstelt met een kinderwens.

Je speelt in een vrouwenfilm, een film met vier straffe actrices én een vrouwelijke regisseur. Was het een andere manier van werken?

Maaike Neuville: 'Vergelijk het met een avondje op café onder vrouwen: je hebt automatisch een andere sfeer dan wanneer je met mannen op café zit. Aan de andere kant maakten er heel wat mannen deel uit van de crew. In die zin was het verschil ook niet zo heel groot.

Wat ik wel heel bijzonder vond, is dat ik mocht samenspelen met Marieke Dilles, Eline Kuppens en Ellen Schoeters. Als actrice krijg je niet zo vaak de kans om samen te werken met vrouwelijke leeftijdsgenoten.

Meestal word je tijdens audities tegen elkaar uitgespeeld omdat ze maar één meisje zoeken. Dat was mijn grootste motivatie om mee te doen aan deze film. Die film is op ons persoonlijke leven overgesprongen, we zijn ook écht vriendinnen geworden, en dat vind ik heel leuk. Deze film heeft een band gesmeed.'

Trek je doorgaans liever met vrouwen op of met mannen?

Maaike Neuville: 'Tot voor kort had ik overwegend vriendinnen. Mannen moesten eerst mijn lief zijn voor ze mijn vriend konden worden. Maar dat begint stilaan te veranderen: af en toe kom ik een man tegen met wie het klikt en met wie ik op een normale vriendschappelijke manier kan omgaan. (lacht) Ik had eerder geen behoefte aan mannelijke vrienden, denk ik. Dit is een nieuwe fase in mijn leven.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten