dinsdag 6 november 2012

Maaike Neuville met de zussen Goethals tegen de Kloot in Clan op vtm


Maaike Neuville spant samen met de zussen Goethals tegen de Kloot in Clan op vtm

In aflevering 8 van Clan, op maandag 22 oktober 2012, proberen de broers Dewitt de ouders van Jean-Claude te pakken te krijgen.

Moeder Min is nog steeds spoorloos en vader Gaston lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Ze vangen bot en bezinnen zich over de schoonzussen.

Thomas richt zijn beschuldigende pijlen op het geldmotief van de jongste Bekka Goethals terwijl Mathias de aandacht afwendt naar de werkrelatie tussen Eva en Jean-Claude. Achter de rug van zijn broer, confronteert Mathias Rebekka met enkele zware beschuldigingen. De twee raken verstrikt in een web van leugens en wantrouwen, en duiken pom het goed te maken naakt in bed.

Drie maanden eerder. De ontdekking van Bekka(Maaike Neuville) brengt het complot terug samen. De zussen zoeken uit waarom Jean-Claude al die tijd zijn diepgevroren vader in de kelder van Min verbergt en staan voor de keuze: de Kloot aangeven of hem een koekje van eigen deeg bezorgen in de vrieskamer.

Jean-Claude viseert ondertussen zijn vijanden en vult naarstig zijn verdachtenboekje aan. Hij schaduwt Ben en bespioneert overbuurvrouw Irène. Hij gaat na wat er zich achter de gesloten deuren van het plaatselijke Chinese restaurant afspeelt en maakt zich zorgen over de veelbetekenende afwezigheid van Roger.

Frederik is er rotsvast van overtuigd dat Gerard Wijnants zijn geaardheid deelt. Hij verliest zich in dagdromerij en doet een amoureuze move naar zijn baas. Gerard heeft echter de handen vol met de evaluatie van Eva en de bekendmaking van de financieel directeur van Wijnants & Co.

Dochter Bloeme confronteert Goedele met haar saaie leven en noemt haar een seut. Goedele is er het hart van in en doet verwoede pogingen om het tegendeel te bewijzen, met sexy lingerie. Vrienden en een hobby vinden, gaan haar echter niet zo gemakkelijk af. Ze gaat naaktmodellen tekenen. Eva, die voelt dat Goedele uit haar gewone doen is, probeert de zussen te overhalen om het moordplan uit te stellen.

Na Lien Van de Kelder nu ook Maaike Neuville uit de kleren

Dat Lien Van de Kelder haar kleren uittrekt in een naaktscène van The Spiral, is intussen al wereldwijd geweten, maar onlangs melde Het Laatste Nieuws dat ook Maaike Neuville schittert in een erotische prent. Het was Peter Greenaway, een 77-jarige Britse regisseur die gekend is voor zijn expliciete films rond vrouwelijk bekend bloot, seks en geweld, die Maaike optrommelde. In Goltzius and the Pelican komt ze als Isidora in enkele kinky fragmenten terecht, die stuk voor stuk gebaseerd zijn op verhalen uit het Oude Testament. Maaike zit er in goed gezelschap, want naast enkele knappe Italiaanse heren, heeft ook Antwerps stadsdichter Ramsey Nasr een rol beet, net als de Amerikaan F. Murray Abraham, die eerder een Academy Award kreeg voor zijn acteerprestatie in Amadeus.

Twee lijken en een laatste plan in 'Clan'

Is het Bekka gelukt om Jean-Claude in de vrieskamer in Min haar kelder op te sluiten? Dat is de vraag die de kijkers van 'Clan' zich sinds de vorige aflevering ongetwijfeld al een hele week stellen.

Op maandag 29 oktober 2012 komen we in de voorlaatste aflevering van Clan te weten wat er die nacht gebeurd is. Aflevering 9 gaat echter van start wanneer Goedele met de broers Dewitt een verdwaasde Min in het opvangtehuis moet bezoeken. De vier andere zussen beleggen ondertussen een crisismeeting in het zwembad. De verzekering heeft hen bijna ontmaskerd en Rebekka’s dubieuze relatie met Mathias begint gevaarlijke proporties aan te nemen. Veel steun moet de jongste zus van haar Mathias echter niet verwachten wanneer hij erachter komt dat ze niet zo lang geleden een nacht op het politiekantoor van Vredegem heeft doorbracht.

De nieuwe sporen van Dewitt leiden naar een goede maand vóór de begrafenis van de schoonbroer: de dag na het fameuze plan om de Kloot te laten doodvriezen in de kelder van vader Gaston. Jean-Claude moet zich uit de slag trekken in de vrieskamer. Iemand heeft het wel degelijk op hem gemunt en is op de hoogte van Gaston. Hij begint zich ernstig zorgen te maken over zijn Chinese vijanden. Wanneer ook Roger onverwacht terug opduikt,  wordt de waanzin van de schoonbroer mogelijk nog groter. Hij staat voor de onmogelijke opdracht om de puinhoop in de kelder op te ruimen. Rebekka(Maaike Neuville) is er niet gerust in en beslist op eigen houtje de Kloot te schaduwen. Ze komt tot een verschrikkelijke ontdekking.

Ondertussen krijgt Eva een zware professionele tegenslag te verwerken.  Als uitkomt dat Jean-Claude hiervoor verantwoordelijk is, slaan haar emotionele stoppen door. Ze biecht een duister hoofdstuk uit haar verleden op en blikt terug op haar tijd met Willem (Koen De Graeve). Birgit, Veerle en Rebekka willen nu meer dan ooit de Kloot naar de eeuwige jachtvelden sturen. Maar Eva maant de zussen aan tot een wapenstilstand. De moordplannen moeten eerst plaats maken voor een verjaardagsverrassing. Birgit is er echter van overtuigd dat de dood van de Kloot het perfecte cadeau is voor Goedeles 40ste verjaardag.

924.392 Vlamingen zagen hoe de beschermengel van Jean-Claude in aflevering 6 van 'Clan' opnieuw de handen uit de mouwen moest steken toen de vier gemaskerde zussen hem probeerden op te hangen, goed voor een marktaandeel van 35,4% (VVA 18-54, live+2).

Aflevering 7 van 'Clan', op maandag 15 oktober, begint bij de broers Dewitt. Mathias verzwijgt zijn stiekeme rendez-vous met Bekka, terwijl Thomas zich nog steeds grote zorgen maakt om de zaak Delcorps. Maar Dewitt is nog niet uitgespeeld! 'Als je in de stront roert, begint het te stinken', zijn de wijze woorden van Thomas.

De verzekeringsbroers voelen voor een tweede keer een nerveuze Veerle aan de tand. Blijkbaar hebben de vier zusjes Goethals afgelopen zomer een privédetective ingehuurd? Veerles onhandige uitleg bevestigt het vermoeden van Dewitt: hier is meer aan de hand. Verdachten de zussen Goethals hun schoonbroer enkele maanden geleden dan werkelijk van huiselijk geweld? En waren deze aantijgingen zo serieus om een detective in te schakelen?

Wanneer Goedele even na de mislukte 'zelf'-moordpoging van Jean-Claude stevig gekneusd in het ziekenhuis belandt, groeit het wantrouwen van Eva en Birgit tegenover hun schoonbroer zienderogen. De zoveelste mislukte moordpoging op 'de Kloot' heeft het Eva, Bibi, Veerle en Bekka er echter niet gemakkelijker op gemaakt. Een volgend moordplan houdt te veel risico’s in en de zussen besluiten in een hete sauna wijselijk om het vuile werk door iemand anders te laten opknappen.

Terwijl Bekka(Maaike Neuville) haar vrouwelijke charmes en borsten in de strijd gooit om meer te weten te komen over deze materie, trekt Bibi samen met Eva naar een asielcentrum voor inspiratie. De zussen ontpoppen zich tot headhunters in de onderwereld en gaan op zoek naar de geschikte kandidaat als huurmoordenaar.

Ten huize Delcorps is de sfeer gespannen. Goedele verliest haar 'suïcidale' echtgenoot geen seconde meer uit het oog. Jean-Claude, die zich echter niet van het leven heeft willen benemen, is ervan overtuigd dat iemand hem er heeft ingeluisd. Hij lijst zijn vijanden op en wordt lichtjes paranoïde. Veerle rijdt zich ondertussen verder vast in haar affaire. Ben pakt op eigen initiatief de stoorzender 'Kloot' aan, terwijl Veerle het hoofd probeert koel te houden tijdens de onderhandelingen met de huurmoordenaar.

Wanneer Rebekka Min probeert te behoeden voor de home waarin Jean-Claude haar wil plaatsen, legt Min de donkere geheimen van de kelder van haar villa bloot...

Nu Jean-Claude tussen de mazen van het net is geglipt na de brand in zijn chalet in de Ardennen en na een poging tot vergiftiging door het verorberen van zijn favoriete stukje lever, sloeg hij er in de vorige aflevering in een elektrocutie te vermijden.

Maaike Neuville in erotische film

Na Lien Van de Kelder in 'The Spiral' en de nieuwe van Lars Von Trier gaat ook Vlaamse actrice Maaike Neuville de internationale toer op, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De Vlaamse actrice gaat in zee met de Britse regisseur Peter Greenaway (77), die vooral bekendstaat voor zijn expliciete vertoning van seks, geweld en andere vulgariteiten.

Zijn nieuwste film 'Goltzius and the Pelican' speelt zich af in 1590 en brengt enkele erotische versies van de verhalen uit het Oude Testament tot leven. Maaike Neuville speelt de rol van Isodora en flankeert naast enkele Italiaanse sterren, voormalig Antwerps stadsdichter Ramsey Nasr en de Amerikaanse acteur F. Murray Abraham, die een Academy Award voor Beste Acteur won voor zijn vertolking in 'Amadeus'.

Eerder speelde Neuvilles Clan-collega Barbara Sarafian al mee in '8 1/2 Women' van Greenaway.

775.646 kijkers (live+2) zagen hoe zijn ‘irritante’ kat hier voor iets tussen zat (marktaandeel 35,8% op VVA 18-54, live+2). De zussen Goethals moeten, in aflevering 5 op maandag 1 oktober 2012, na drie tevergeefse pogingen opnieuw beroep doen op hun creatieve geest om Jean-Claude koud te maken.

In deze aflevering probeert verzekeringsbroer Mathias zijn seks met vlam Rebekka(Maaike Neuville) uit het hoofd te zetten. Daarom concentreert hij zich, samen met zijn broer Thomas, op de mysterieuze ‘Bibi’. Enkele maanden geleden ontaarde een Goethals familie-uitstap in een bloedbad voor een zekere Bruno Verbrugge. Wanneer de broers de ijzige Birgit hierover aanspreken, probeert ze ongestoord haar cool te bewaren en wijst ze met een beschuldigende vinger naar ‘de Kloot’.

Ze blikt terug op een helse lente, naar de meest recente Moederdag die de hele familie samen vierde en waar een nieuw idee de kop op stak om Jean-Claude een kopje kleiner te maken. Eveneens een half jaar terug verklaart Jean-Claude de oorlog aan het katje van dochter Bloeme, dat ze kreeg om haar af te leiden van de dood van Oscar, haar hond. Bovendien gaat Jean-Claude nog een stapje verder in zijn treiterijen aan het adres van de Vredegemse Chinezen. Opnieuw doet hij beroep op de politie om zijn slag te slaan. Agenten Danny (Frank Focketyn) en Kevin (Nico Sturm) gaan, samen met de voedselinspectie, op onderzoek uit. 

Moeder Min ontpopt zich tot loslopend wild en ondertussen zwicht Eva eindelijk voor de avances van playboy Frederik. Terwijl baas Gerard haar medische geschiedenis opgraaft, geeft Eva zich bloot aan haar jongere collega. Een hete naakte nacht ontaardt echter al snel in een koude douche. Veerle licht minnaar Ben in over de chantage van Jean-Claude, terwijl Goedele zich zorgen maakt over een spoorloze kat en haar vermiste schoonmoeder Min.

Birgit haalt ondertussen het grote geschut boven en overhaalt haar zussen om de Kloot om zeep te helpen tijdens de Goethals incentive. Haar spectaculaire moordplan rijt een oude wonde uit het verleden open: het geheim achter de ooglap.

Al twee weken lang volgt Vlaanderen het mysterie rond de dood van Jean-Claude Delcorps (Dirk Roofthooft) in 'Clan'. 798.000 kijkers (live+2; marktaandeel van 40% op VVA 18-54) zagen hoe de zussen Birgit (Ruth Bequart) en Eva (Barbara Sarafian) in de tweede aflevering van Clan Jean-Claude samen met zijn chalet in de Ardennen in vlammen wilden doen opgaan. Een plan dat tot hun grote spijt niet helemaal liep zoals gepland.

In aflevering 3 van 'Clan', op maandag 17 september, voelen Mathias (Geert Van Rampelberg) en Thomas (Robby Cleiren) Dewitt de volgende schoonzus aan de tand in de hoop dat zij misschien een steek laat vallen. Maar de Goethalsen zwijgen als vermoord en versterken elkaars alibi. Al blikken ze wel angstig terug op het spoor van vernieling dat hun moordcomplot heeft achter gelaten.

9 maanden terug heeft Veerle (Kristine Van Pellicom) immers een aanvaring  met Jean-Claude. Tot dan toe is Veerle er goed in geslaagd om haar leven als brave huismoeder te combineren met de spannende momenten met haar minnaar Ben. Jean-Claude voelt echter nattigheid, beslist op onderzoek uit te gaan en komt zeker niet van een kale reis terug. Hij deinst er niet voor terug Veerle hiermee te confronteren, maar daarmee wakkert hij wel haar haat tegenover hem aan.

Ondertussen betreuren Eva en Birgit hun mislukte moordpoging op hun schoonbroer ‘de Kloot’, maar besluiten ze niet bij de pakken te blijven zitten. Het duurt dan ook niet lang vooraleer Birgit een nieuw plan aanreikt. Een plan waarvoor ze de hulp van hun zus Veerle wel eens zouden kunnen gebruiken...

Bekka (Maaike Neuville) probeert dan weer de eindjes aan elkaar te knopen voor de aankoop van haar massagesalon, met happy ending. Wanneer ze er niet in slaagt een lening van de bank te verkrijgen, klopt ze aan bij haar zus Goedele (Inge Paulussen). Ze probeert het met Goedele op een ruildeal te gooien. Goedeles schoonmoeder Min (Sien Eggers), die met haar heup sukkelt, kan immers wel de hulp van een kinesist gebruiken.

Terwijl Jean-Claude zich ergert aan de eigenaars van het plaatselijke restaurant en hen dan ook een loer draait zoals alleen hij dat kan, maakt Goedele zich zorgen over de relatie met haar puberende tienerdochter. Wanneer ze Jean-Claude hierover aanspreekt, gaat hij op onderzoek uit. Zou Bloeme geheimen hebben?

Bij Wijnants en Co, het bedrijf waar zowel Eva als Jean-Claude werken, richt Frederik zijn pijlen op de koele Eva, maar zij heeft het veel te druk voor avances. En al haar aandacht is nodig om Birgits wilde plannen in bedwang te houden. Wanneer Veerle achter de plannen van haar twee zussen komt, vermijdt ze eerst elke betrokkenheid. Tot ook voor haar Jean-Claude’s pesterijen gevaarlijke proporties aannemen. In de hoop dat ze bijdraait, zetten Eva en Birgit hun nieuwe moordplan alvast vastberaden verder...

Clan is een televisieserie, geregisseerd door Kaat Beels en Nathalie Basteyns. De opnames zijn halfweg augustus 2011 gestart en liepen tot eind januari 2012 en wordt in het najaar 2012 uitgezonden op vtm.

De reeks Clan is hot en kwam in opspraak toen de moord op Stijn Saelens, ook wel bekend als de "Kasteelmoord" in de actualiteit kwam. De reeks zou meerdere gelijkenissen vertonen met het voorval.

Hoofdrollen Clan
Acteur     Personage     Opmerkingen
Barbara Sarafian     Eva Goethals     Single, onvruchtbaar, psychologisch verleden, oudste zus
Kristine Van Pellicom     Veerle Goethals     Getrouwd, twee kinderen, verpleegster, bedriegt haar man met Ben Oostvogels
Ruth Becquart     Birgit "Bibi" Goethals     Getrouwd, twee kinderen, voormalig kruisboogkampioene, oog verloren in ongeluk toen Jean-Claude aan het stuur zat
Maaike Neuville     Rebekka "Bekka" Goethals     Single, masseuse, jongste zus
Inge Paulussen     Goedele "Goele" Goethals     Getrouwd met Jean-Claude, één kind, huisvrouw
Dirk Roofthooft     Jean-Claude "De Kloot" Delcorps     Getrouwd met Goedele, één kind, gehate schoonbroer
Geert Van Rampelberg     Mathias Dewitt     Verzekeringsagent, relatie met Rebekka
Robbie Cleiren     Thomas Dewitt     Verzekeringsagent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten