maandag 6 februari 2012

Maaike Neuville dit najaar op VTM in nieuwe serie Clan


Maaike Neuville dit najaar op VTM in nieuwe serie Clan

VTM zendt drie prestigereeksen uit in het najaar: Clan(met Maaike Neuville), Deadline 14/10 en het derde seizoen van Code 37.

Clan vertelt het verhaal van vier zussen die de echtgenoot van hun vijfde zus vermoorden. Dat acteurs als Dirk Roofthooft, Maaike Neuville en Barbara Sarafian meespelen, belooft veel goeds. Ook naar het langverwachte Deadline 14/10 is het uitkijken. De zoektocht naar een verdwenen meisje speelt tegen de achtergrond van de verkiezingsstrijd in Antwerpen. Koen De Graeve speelt de zittende burgemeester, Peter Van den Begin die van zijn Vlaams-nationalistische uitdager. De overeenkomst met de strijd die Patrick Janssens en Bart De Wever op dat moment zullen voeren, is niet geheel toevallig.

 Caviar neemt VTM-reeks Clan op in Huis Poetekens, opnames nieuwe VTM-reeks met Maaike Neuville gestart in lingeriezaak

Het productiehuis Caviar blikte onlangs de eerste opnames in van de tiendelige dramareeks Clan met Maaike Neuville, die het huis draait in opdracht van VTM. De eerste ‘takes' van de serie werden opgenomen in Huis Poetekens, de lingerie- en badmodezaak in de Stationsstraat.

De nieuwe reeks, die eind 2012 op het scherm verschijnt, koppelt humor aan mysterie. Het verhaal vertelt over vier vrouwen die de moord beramen op hun onhebbelijke schoonbroer, de man van hun vijfde zus. Met actrices als Barbara Sarafian, Kristine Van Pellicom, Inge Paulussen, Ruth Becquart en Maaike Neuville komen in de reeks bekende namen aan bod. Dirk Roofthooft, onlangs nog te zien in De Ronde, geeft gestalte aan de schoonbroer.

Tijdens de opnames in Lebbeke, was enkel Inge Paulussen - de blonde inspecteur naast Witse - aan het werk. Kaat Beels en Nathalie Basteyns regisseren de reeks, het scenario is van de hand van Malin-Sarah Gozin en Bert Van Dael. Voor de opnames, die een halve dag in beslag namen, streken zowat veertig mensen neer in een deels afgesloten Stationsstraat.

Crew en cast mochten 's middags samen hoogstpersoonlijk lunchen met ‘Vincent' Van Gogh, alvorens in de namiddag af te zakken naar een sauna complex voor nog meer opnames met Maaike Neuville.

In tien afleveringen wordt in 'Clan' het verhaal verteld van de vier zussen Goethals (gespeeld door Barbara Sarafian, Kristine Van Pellicom, Ruth Becquart en Maaike Neuville), die de moord beramen op hun schoonbroer Jean-Claude (gespeeld door Dirk Roofthooft), de man van hun zus Goedele (gespeeld door Inge Paulussen). Voor de reeks werd er al gefilmd op de Bredabaan en op de gemeentelijke bouwdienst.

'Speciaal voor de opnames is het personeel daar vroeger op vakantie vertrokken. Het moest er immers muisstil zijn', vertelt de Brasschaatse burgemeester Dirk de Kort (CD&V). Voorts zullen er nog opnames gemaakt worden in het OCMW-gebouw, het Vredegerecht, de bibliotheek, het kasteel van Brasschaat, bij bloemenwinkel Florenza, café Belle Vue,... en in enkele privéwoningen.

De opnameploeg met Maaike Neuville hield ondertussen ook al halt bij fietsenwinkel Luverdy. 'Ik mocht mezelf spelen', lacht zaakvoerder Ludo Verdyck. 'Ik moest een fiets gaan afleveren, een fiets in de koffer steken en een fiets op het dak van een auto bevestigen en ik mocht ook een zinnetje zeggen. Het was een heel leuke dag. Ik werd goed begeleid.'